Nikahta keramet var :)

Merhaba arkadaşlar, Aşk serisine birazcık ara vereyim:)
Görücü üsulu birbirini görmeden evlenen ve ilginç bir şekilde aşık olan çiftleri görüp hep hayret ederdim:) tabii erkeğin ve kadının normal kişilikleri mevcutsa aşık olmaları pek kolay:)

“Nikahta keramet vardır” deyimini duymuşsunuzdur. Atalarımız bazı şeyleri nerden biliyordubilmiyorum. Zeki atalar olduğu kesin. Tıp okurken bazen öyle şeyler öğrendim ki,ağzımı hala kapayamadım açık kaldı yani:)) şimdi arkadaşlarım, şekerlerim bir hormon varmış “OKSİTOSİN”. Şimdi tıbbı terimlerle sizi yormicam. Şu hormoncuğu şöyle anlatayım. Yunancadan tercümede “hızlı doğum” demektir. Şimdi erkekler okusun kadınlar hayal etsin:) hamile olduğunuzu düşünün. Doğum sancısı geliyo... eee? Kasıldıkmı güzelce? Bak kasıla kasıla rahmimizi harakete getiren şeylerden en önemlisi Oksitosincim:) 

Maşallah nur topu gibi evladımız oldu. Olduda yedirmek lazım. Hadi yavrum süt vereyim sana derken 1 gelmedi 2 gelmedi 3 eveeett süt geldi. Yavrumuz yemeye başladı. Yani Oksitosin ablamız yeme işini de 1 ve 2 de aldığı uyarı sayesinde hall etdi:) hmmm peki ne unutduk? Doğumla yedirme arasında ince çizgiyi anlatayım. Doğum çok sancılı bir süreçdir. O acıyı tümüyle hatırlarsak bir daha doğurmak bir kenara, doğduğumuzu minnoşa bakmayız:) şimdi canlar “KERAMET” olayı burada devreye giriyor. Anne olmaya hazır olmayanlara anneleri ne der? “Ben seni doğururken hazırmıydım sanıyorsun? Doğurdum anne oldum”.  Bu cümlenin tıpcada karşılığı “kızım seni doğururken OKSİTOSİNİM havaya uçtu beni anne yaptı”.
                                       

Yani canlar oksitosin rahmizi kasmakla kalmaz. Duygularımızı doruklara ulaştırır. Sınırlarımızı genişletir. Acılarımızı unutturur. Affedersiniz cinsel birleşme zamanı orgazm sırasında fazla salınır mesela. Amma en önemli. En tatliş etkisi sıradan bir sarılma varya oksitosin salqılatır. Sevmediğin aşık olmadığın insanı sevmen ve aşık olman için tek gereken şey normal bir salqı bezine sahip olmak:) işte aşkın formulü:) yani araştırmacılar diyorki nefret etmediğin nötür olduğun, nefret etmediğin ama kızgın olduğun birine sadece sarıl ve bekle. 

Oksitosin kana aşk cebe:)) dinimizce sarılma izni nikahtan sonra olduğundan kerameti nikahta görmüşler:))) hatttaaaa sadece aşık etmezzz.. sadakatı da sağlar. Aptal aşık olmazsın yani:) sonuç canlar bilir kişiler böyle anlattı bana okulda:))). o gün bu gündür ağzım açık bir şekilde oksitosine hayranlık duyuyorum:)

Yorumlar

  1. Epeyce gerçekçi ve değişik buldum öyküyü :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gerçek:) sadece tıp terimleri yerine mizahsel anlatım olsun istedim:)

      Sil
  2. Sarilacagimiz kişiye dikkat etmek gerek o zaman

    YanıtlaSil
  3. Sarilacagimiz kişiye dikkat etmek gerek o zaman

    YanıtlaSil
  4. Kolaymış :) gerçek hayatta da öyle olsaydı iyi olurdu:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında gerçek kullanmayı başaramıyoruz)

      Sil
  5. çok hoş bir yazı teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğendiğinize çok sevindim:) iyi okumalar)

      Sil
  6. ha haaa çok iyiydi çok tatlıydı ve yine çok çekerdi senin gibi yani ne tatlı anlatıyon sen yaaa her şey oksitosin yaniii ha haa ölçülebiliyo bu aşk şeysi hihihi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Deep.cim. Evet hıckımseyı sevmeyen bırını götürün bir hastanede oksitosın sevıyesını ölçün:))))

      Sil
  7. Bu yazıyı okuyunca aşk anlamsızlaştı. Şeker hanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında anlamsız değil oksitosin bize annelik de katar. O zaman annelık anlamsız diyemeyiz, oksitosin de kimin için salgılanacağını bilen bir hormon:) sezeryanla bebeğini dünyaya getiren annelerde doğum sonrası depresyon sıklığı, bebeği kabullenmede güçlük sıklığı normal doğumlara nazaran daha çok karşılaşılan bir durum olması oksitosinle ilgili bir durum zaten. Sezeryan sırasında doktorlar tarafından iğnesi yapılır ama yeterli değil rahim kasını toplar ama yıne de yetmiyor bazen. Çok ağır geçen normal doğumların sonunda da oksitosin iğnesi yapılıyor gerek duyuldukça. Maksat tabiki birilerini sevsin diye değil. Rahim ve süt verme açısından önemli.:) sevginin aşkın hertürlüsü anlamlıdır.:)

      Sil
    2. TAMAM DA İLK GÖRÜŞTE TUTULMALAR FALAN YALAN MIYDI? ŞEKER HANIM. HER ŞEYİ HORMONLARA BAĞLARSAK NE OLACAK BU AŞIKLARIN HALİ.

      Sil
    3. Hayır yalan değil zaten hormonal bir durum söz konusudur. Erkek ve kadın vucudunun kokuları vardır. Genellıkle parfumlerde de sıkca kullanılır. O uyum oldugu an tutulma olur. Bahsetdıgım feromanlar degıl. Sadece hormonal bır koku dıyelım:) aşk gercekdır. Aşk arabadır direksiyon başındakıysa hormonlardır:)

      Sil
  8. iyi bayramlaaar şekerliik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bayramlar Deep:) nice mutluluk, bereket dolu bayramlara

      Sil
  9. Hormonlar, 11. Sınıf biyoloji konularından :) oksitosini de işlemiştik bu yıl, seneye üniveriste sınavına gireceğim de İnşaallah :)
    Ne şeker bir yazı olmuş, blogunuzun ismi gibi ^^
    Mutlu akşamlar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başarılar dilerim:) teşekkürler tarlı yorumun için 🙂

      Sil
    2. Nasılsınız iyi misiniz bayağıdır göremedik sizi blog aleminde.
      İnşallah her şey yolundadır :)

      Sil
    3. Merhaba. Merak etmenıze sevındım. Özur dılerım bu aralar işden dolayı bır turlu yazma ımkanı elde edemedım, nöbetler falan derken işler sarpa sardı:)

      Sil
  10. gorucu usulu evlenmek hala var mı?
    ne sacma bisey yahu..sadece aileler istiyor diye insanları birbirini sevmeye zorlamak; evde kalmayın modunda..
    cocukta yaptılarmı gerisi hikaye..
    hayatı pic etmek degil de nedir..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gorucu usulu evlenmek görub bırbırlerını begendıkten sonra sosyal platformda tanısmaktan pek de farkı olmayan bır durumdur, tabıkı zorakı evlılıyın her turlusune karşıyız

      Sil
  11. Merhabalar hayırlı olsun bloğunuz takipteyim :) Oksitosinden Azra Kohen'in semineriyle daha bir bilgi sahibi olmuştum ben de. Erkekler en çok orgazm anında salgılayabildikleri için, hormona olan ihtiyaçtan dolayı, aldatmaya kadınlardan daha eğilimli oldukları da anlatılanlar arasındaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında ıhanet başka bır boyutda bır olay, ıhanetın sebebi kişisel sorundur. Hormonal bır sorun değildir.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

İHANET

Daha Güzel Bir Cilt Adına: Türk Kahvesi ve Birkaç Tüyo

Aşk-2